Tässä taannoin AnneHelena haastoi minut meemiin, jossa pitäis kertoilla teille joku nolo tilanne. No, niitähän meikäläisellä riittää, minkähän tähän nyt sitten valitsisi...

Tästä on aikaa jo useampi vuosi. Esikoinen oli ollut sairaalassa viikon ja oli kotiin lähdön aika. Siihen aikaan meillä ei ollut autoa, joten linjuriautolla piti liikkua. Sairaala muuten oli 40 km:n päässä kotoa. Oli lauantaipäivä ja linja-autot kulkivat harvakseltaan.

No niin, siis oltiin lähdössä sieltä sairaalasta kotiin ja tavarat oli jo kasassa ja linja-auton lähtöön parikymmentä minuuttia. Sanoin sitten esikolle, että käynpäs vielä tuossa vessassa (hänen huoneessa oli oma vessa). Niinhän siinä kävi, että vessan lukko hajosi ja en päässytkään vessasta ulos. Hihkuin sitten lapselle, että jäin vessaan jumiin ja että hän kävisi pyytämässä jotakuta auttamaan. Ensiksi mukula ei meinannut edes uskoa, vaan luuli, että keksin koko jutun. Tajusi sitten vissiin lopulta, että nyt on tosi kyseessä ja juoksi sairaalan käytävään huutaen kovaan ääneen, että "Meidän äiti jäi vessaan jumiin, tulkaa auttamaan!".

Ja tulihan niitä ihmisiä, hoitajia ja kai jotain muitakin... Ei auennut ovi, vaikka kuinka yrittivät. Pieni paniikki alkoi jo hiipiä, vessa oli pieni ja siellä oli valtaisan kuuma. Ja linkkakin oli jo mennyt menojaan. Jos miulla vähän pukkasi paniikkia siellä pienessä kopperossa, kuullosti siltä, että paniikki oli kuitenkin vielä suurempi oven ulkopuolella.

Hoitajat soittivat sitten jollekin päivystävälle talkkarille, vai olikohan se joku lukkoliikkeen mies... Ja se kesti ja kesti. Onneksi ihmiset rupattelivat ystävällisesti oven takana ja työnsivät oven alla olevasta pienestä raosta sanomalehden luettavaksi ;)

No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Ovi saatiin lopulta auki, lukko irroitettiin paikoiltaan. Ja herran isä sitä ihmismäärää siellä oven takana, taisi olla kymmenkunta ihmistä vähintään... Ja linja-autokin tuli sopivasti, oli sen verran kauan mennyt siinä vessaepisodissa.

Lapsukaisella oli hauskaa, kertoili kaikille äidin jumiin jäämisestä ja muistuttaa jutusta joskus vieläkin. Sanoo, että tämä tapaus oli yksi äidin parhaimmista noloista tilanteista =)

Tähän en nyt erikoisesti haasta ketään, napatkoon, ken haluaa.