Tätä herkkua meillä on äärimmäisen harvoin. Se taas johtuu siitä, että en pidä porkkanan raastamisesta yhtään, eikä meillä ole hienoa konetta, joka sen homman puolestani tekisi ;)

Tänään kuitenkin päätin tätä tehdä. Esikoinen oli jossain saanut porkkanakakkua, eikä ollut pitänyt tästä yhtään, koska päällinen oli ollut niin kitkerä/suolainen... Haluaisinpa tietää millä reseptillä se kakku oli tehty??? Päätin sitten lapselle näyttää, miten hyvälle tuo ko. kakku voikaan maistua =)

1854960.jpg

Kääk sentään, miten huono kuva... Mutta maku on hyvä =D

PORKKANAKAKKU (pellillinen)

POHJA:

4 munaa

4dl sokeria

2tl vaniljasokeria

200g sulatettua margariinia

6dl porkkanaraastetta

4dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

2tl kanelia

KUORRUTUS:

200g Philadelphia tuorejuustoa

100g voita tai margariinia

3,5dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

PINNALLE:

mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina pellille, paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Jäähdytä pohja. Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.